vrijwilligerswerk in Don Bosco Zambia.
City Of Joy - Zambia

 

Kim Baert is als vrijwilliger aan de slag gegaan in het meisjestehuis City of Joy in Mazabuka.  City of Joy wil via onderwijs en degelijke opvang aan de armste kinderen en jongeren in Zambia een toekomst geven. 

Speelplein Raccoon

 

Een speelpleinwerking in de stadsrand van Brussel dat inspeelt op een grote nood aan een speels en betaalbaar aanbod voor kinderen uit de buurt. 

De opgehaalde financiële middelen zijn broodnodig om het speelplein te doen groeien en alle kansen op succes te geven.

Vorming als hefboom

 

De vormingsinitiatieven van Jeugddienst Don Bosco worden ondersteund. Het betreft vormingen die jonge mensen vanaf 16 jaar oud voorbereiden op hun taak als vrijwilliger op verschillende Don Bosco speelplein- en vakantiewerkingen. 

Team Paco, Zambia

 

Een groep Vlaamse vrijwilligers trekt sinds enkele jaren naar verschillende plaatsen in Zambia. Ze organiseren er - samen met lokale vrijwilligers - animatorenvorming voor jongeren die zich inzetten op de speelpleinen. 

Vrijwilligersproject 
Zambia

 

Tijdens dit internationaal project trekt een groepje Vlaamse jongeren naar Zambia voor een complete onderdompeling in de plaatselijke cultuur. In de stad of het dorp waar ze naartoe trekken, dragen ze een steentje bij aan de dagelijkse gang van zaken van de lokale gemeenschap. 

Speelplein Don Bosco Oud-Heverlee

 

Momenteel wordt er een nieuwbouw geplaatst met een nieuw kleuterlokaal, een gloednieuw knutsel- en materiaalkot en nieuw sanitair dat ook op maat van kleuters is.  

Speelplein Heidevreugde

 

Elke grote vakantie beleven 750 kinderen op speelplein Heidevreugde een geweldige zomer en spelen en ravotten ze op de verschillende speeltuigen. MAAR de speeltuigen zijn verouderd en vragen om vernieuwing. 

Vormingsdag
Bee Xtreem

 

Een groep vrijwilligers organiseert een vormingsdag "Bee Extreme" die animatoren vaardigheden en inzichten aanreikt om activiteiten te organiseren voor kinderen en jongeren in hun vrije tijd. Zij wensen de deelnameprijs voor de jongeren zo laag mogelijk te houden.

Vrienden van Don Bosco Stichting

​Tel: 016 24 16 20

Email : stichting@donbosco.be

​​

© 2018  the-art-of-hmm. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Clean Grey